Historię tych miejsc tworzymy nieprzerwanie
warszawa@hotel.com.pl
v
NAJLEPSZE CENY. NAJLEPSZE OFERTY. BOOK ONLINE
Hotel Monopol Katowice > Restauracje
Restauracje
W Hotelu Monopol Katowice znajduje się restauracja Monopol, Caffè Central, VIP Room Vinoteka oraz Cigar Room. Elegancka restauracja Monopol, mieści się na dawnym podworcu, przykryta wielkim szklanym dachem, jest warta odwiedzenia nie tylko z racji walorów kulinarnych. Oferuje bogactwo smaków i aromatów Italii. Caffè Central zlokalizowana w samym sercu Starych Katowic, jest idealnym miejscem na poranne espresso, biznesowy lunch oraz wieczornego drinka. VIP Room Vinoteka to wyjątkowe miejsce. Kameralna salka z osobnym wejściem, w którym można zasmakować specjałów naszej kuchni w otoczeniu ponad 7000 butelek wina z naszej Vinoteki.
img02

RESTAURACJA MONOPOL

zobacz więcej

więcej
img02

Caffè Central

zobacz więcej

więcej
img02

Vip room Vinoteka

zobacz więcej

więcej
Cigar Room

W naszym pięknym hotelu Monopol w Katowicach posiadamy dwa miejsca do palenia cygar. Po całym dniu, można komfortowo rozsiąść się w bardzo wygodnych fotelach klubowych w naszej hotelowej Vinotece, lub na górnym barze Monopol. Rzeczywiście ciężko znaleźć wspanialszą chwilę na zakończenie dnia. Szklanka aromatycznego rumu / koniaku / whisky, w połączeniu z cygarem ARTURO FUENTE, da Państwu zasłużoną chwilę relaksu i odprężenia.

Cygara Arturo Fuente niezmiennie zaliczane są do najlepszych cygar na świecie. Nasza reputacja niezrównanej jakości, zarówno pod względem smaku, jak i konstrukcji, zgromadziła lojalnych zwolenników wśród koneserów cygar na całym globie. W naszej ofercie znajduje się 19 x rodzajów cygar FUENTE, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Jest między innymi znakomita seria OPUS X i HEMIHGWAY, które przez dziesiątki lat, są niezmiennie zaliczane do najlepszych cygar na świecie.
Szef Kuchni - Piotr Piega
Za gastronomią związany nieprzerwanie od 15 lat. Nim objął kuchnię Restauracji Monopol w Katowicach, wcześniej szlifował swoje umiejętności w restauracjach w Polsce i za granicą. Międzynarodowe doświadczenie znalazło odzwierciedlenie w jego autorskiej kuchni. Menu stara się opierać na rodzimej kuchni, wzbogacając ją o elementy sztuki gastronomicznej z innych krajów, czerpiąc ze swoich doświadczeń z licznych podróży po świecie. Często stara się wracać do regionalnych i tradycyjnych przepisów. Nie wzbrania się przed eksperymentami, wciąż starając się poszerzać i doskonalić swoje umiejętności. W pracy wzoruje się na Szefie Danielu Dummie oraz Thomasie Kellerze. Jednocześnie rozwija swoją drugą pasję jaką jest cukiernictwo.
Newsletter
Zapisz się
Szczegołowa informacja na temat przetwarzania danych znajduje się w naszej polityce prywatności.
Zobacz inne hotele z Grupy LHR
W celu zapewnienia wysokiej jakości usług korzystamy z plików cookies. Używamy plików cookies, aby zapewnić pełną funkcjonalność naszej strony internetowej. Ponadto korzystamy z plików cookies do celów statystycznych oraz innych, dzięki czemu możemy uzyskać wgląd i zrozumieć jak korzystacie Państwo z naszej strony oraz jakie działania powinniśmy podjąć, abyśmy mogli lepiej Państwu służyć. Mogą Państwo zarządzać plikami cookies indywidualnie poprzez ustawienia przeglądarki, z której Państwo korzystają. Zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką prywatności i cookies, gdzie znajdą Państwo więcej informacji na temat korzystania z tych plików na naszych stronach.
Akceptuję